Onze Watersportbasissen

 

De jachthaven van Amée

 

Het is in de meanders van de Maas, grenzend aan de stad Namen dat het project "Voil'à Namur” werd geboren. Dit heeft als doel het zeilen voor iedereen toegankelijk te maken (groot en klein, ervaren of niet, gehandicapt, enz.). De vereniging werd vriendelijk ontvangen door deze kleine jachthaven, en heeft hier haar eerste stappen gezet en heeft dus nog steeds een sterke band met deze plek. 

Het was hier dat Sail@ccess de eerste gehandicapte zeilwedstrijd van België organiseerde. 

  

Het meer van Genval

Het al meer dan 100 jaar oude meer van Genval is rijk aan diversiteit en heeft een prestigieuze geschiedenis. 
De weelderige schoonheid van het meer trekt al sinds haar oprichting in 1904 veel bezoekers aan. 

Van prestigieuze badplaats omgeven door een prachtig park aan het begin van de eeuw, transformeert het zich geleidelijk aan tot een landelijke vakantiebestemming. 

De charmante buitengewone huizen, de rust en de mooie natuur maken van het meer een goed bewaard paradijs, op amper 20 km van Brussel.

Watersporten zijn altijd al onderdeel geweest van het leven van het meer. 

Het is dan ook geen wonder dat de Genval Yacht Club opgericht werd. De club is gelegen op het terrein van het vroegere hotel Argentinië, in de gemeente Overijse. 
Vandaag is de zeilclub van bijzonder belang vanwege haar locatie, de veelzijdigheid van haar site alsook door de diversiteit van de activiteiten die zij kan bieden op het meer. 
Verhuur van waterfietsen, roeibootjes, kayak’s, zeilboten, waterball’s, of gewoon genieten van een drankje op het terras met een adembenemende setting. 
Zowel particulieren die hier van hun vrije tijd komen genieten als ondernemingen die hier een incentive of product lancering organiseren zullen hier een aangename tijd beleven.
Ook tijdens “Aperitief@The Lake” kan je van deze unieke locatie genieten in een meer feestelijke sfeer. 

Gelegen in het hartje van Brabant, biedt de omgeving ook nog eens tal van gastvrije hotels, restaurants alsook verschillende betoverende wandelingen. Toeristen komen hier dus in elk seizoen. 

 

 

Nieuwpoort

In Nieuwpoort beschikken we over sportieve boten van 35 voet. Ze zijn uitgerust zowel voor pleziervaarten als ook om te racen, en zijn toegankelijk voor iedereen. Er is speciale aandacht voor mensen met een beperking. Wij kunnen ook over 3 cabinier’s beschikken waarmee we programma's voor navigatie op zee aanbieden. 

Flicka III en Black pig  zijn twee JOD 35, voormalige “Tour de France” zeilboten. 

Flicka IV is een open 45. Het is een 45 voet lange zeilboot waarmee het mogelijk is om meer ambitieuze navigatie programma's te maken. Dit is een pro en technische boot voor die dat tikkeltje meer willen.